top of page

Utstilling under jul i midtbygda 2024. 

Nannestad Kunstforening ønsker velkommen til en stemningsfull og vakker utstilling med billedkunstner Aase Bondø og glasskunstner Frøydis Samuelsson. 

Aase maler med acryl og akvarell i ulike variasjoner og har en sterk stemme innen illustrasjon på livets små gleder og sorger. Hun tegnet og malte mye i barndommen og ungdomsårene. 3 år tilbrakte hun også på Fagerborg skole på Estetisklinje, med tegning/form/farge-materiallære og kunsthistorie.

Frøydis er glasskunstner og designer og bruker en av de eldste metodene for smelting av glass, fusing. Frøydis startet opp i 2007 og har verksted i kunstbruket på Grua Hadeland.

Med et følsomt blikk på livet tas vi inn i deres verden, en reise verdt å ta.

Åpningstidene vil være :

Lørdag 30.11. kl 12.00-16.00.

Søndag 01.12. kl 12.00-16.00.

Lørdag 07.12. kl 12.00-16.00.

Søndag 08.12. kl 12.00-16.00.

 

Nannestadvegen 247.

Spørsmål kan rettes til Mette på telefon 99515119.

 

VELKOMMEN!

Årsmøte 7. mars 2024

Det Innkalles til årsmøte torsdag 7. mars kl. 18.00 i Kulturstallen.

Styret har fastsatt følgende forslag til dagsorden:

1. Åpning av møtet ved styreleder og registrering av          møtende medlemmer

2. Godkjenning av innkalling og forslag til dagsorden

3. Valg av møteleder og person til å undertegne protokollen

4. Styrets årsberetning

5. Revidert regnskap

6- Medlemskontingent

7. Vedtektene

8. Valg av styre

9. Valg av revisor

10. Valg av valgkomite

11. Innkomne forslag

Det er kommet inn to forslag:

a. Informasjon til medlemmene bør sendes på mail. En får mer informasjon på en mail enn en sms, som styret sender ut i dag. Dermed blir det mer oversiktlig for mottaker enn å få flere sms'er etter hverandre, samt at det er gratis.

b. For å øke interessen for kunstforeningens arbeid, bør medlemmene inviteres til å være med som verter på utstillinger.

Regnskapet, vedtektene og årsberetningen deles ut på møtet.

Enkel servering.

Velkommen!

Malekurs med kunstner Christoffer Fjeldstad

Vi inviterer til malekurs med kunstner Christoffer Fjeldstad. Han er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og er en del av Galleri Haaken.

Sted: Hjemme os kursleder, Åsvegen 303, nabo til Nordby Maskin.

Oppstart 24. januar kl. 18.00-20.30 en kveld i uka. Videre framdrift avtales med Christoffer.

Pris kr 3.600. Beløpet kan deles opp og dette må avtales med kursleder.

Antall deltakere er maks. 12 og min. 6, men helst      8-10.

Påmelding til Christoffer tlf. 926 30 664.

Olje eller akrylmaling. Staffelier er tilgjengelig for alle.

Sommerutstilling 2017:
Gro Bukta Holter

Gro Mukta Holter er født i 1976.
Billedkunstner, bor og arbeider i Oslo.

Åpnet eget atelier/showroom på Sagene i Oslo i desember 2016. Hun har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo (Kunstfagskandidat Hovedfag) 2002-2004. The National College of Art and Design og Strykejernet kunstskole Oslo/Can Serrat Barcelona (1994-1996).

Gro Mukta Holter er en allsidig kunstner som arbeider innenfor maleri, grafikk, tegning, tekstil og installasjoner. Tematikken i hennes arbeid er ofte relatert til biologi, identitet, hukommelse og minner. Hun følger en figurativ og håndverksmessig tradisjon, men bildene kan også være nonfigurative.

10-års Jubilemumstur

10-års jubileumstur 3. september.
 
Kunstforeningenspanderer tur for medlemmene våre til Hennie Onstad kunstsenter på Høvikodden. Omvisning i Nicolay Astrup-utstillingen med en omviser med en eventyrlig formidlingsevne. 


En strålende dag med nydelig vær og veldig blide damer.

Sommerutstilling 2015:
Eva Langaas

Langaas er en folkekjær kunstner med sine sterke farger og nesten abstraherte landskap. Hennes bilder kan romme mer enn 20 lag ulike blåfarger, men når hun er i dårlig humør maler hun i rødt og gult.

Oscarshall 2014

Lørdag 30. august reiste 10 medlemmer på omvisning i Oscarshall på Bygdøy. Utenfor lystslottet ble vi møtt av en guide som orienterte litt om lystslottet og hva omvisningen gikk ut på.

Det var ikke lov å ta bilder inne, så derfor ble det et utendørsbilde som dere ser her. Guiden var veldig kunskapssrik og veldig hyggelig. Vi fikk se et oppusset lystslott med bl.a fløyelstapeter, nydelige brystpaneler og en del malerier. Det var både portretter og landskapsmalerier.

Etter en inn omvisning, gikk vi til Folkemuseets kafe hvor vi spiste en utmerket lunsj. Deretter gikk turen tilbake til Nannestad.

Malekurs med Tone Søfting 26. Okt 2024. 

Kunstforeningen inviterer til malekurs med Tone Søfting Lørdag 26.10 og Søndag 27.10 fra klokken 11.00 - 16.00 begge dagene. 

Kurset vil holdes på Kulturstallen i Nannestad, Nannestadvegen 247. 

Tone har i mange år holdt ulike kurs, både i abstrakte og mer figurative teknikker og er en fargerik og spennende kunstner med mye erfaring innen undervisning. Her skal hun vise oss teknikker innen abstrakt kunst. 

Dette trenger du :

Helst kvadratiske
lerret.
2 stk store lerret ca
80x80, 60x60, og 2
mindre eks 40x40,
eller etter eget ønske.
Sprayflaske til vann
Filler.
Gummiskrape, nal.
Kullstifter.
Acryl maling og
pensler.

Påmelding :

Kurset koster kr 700.- pr deltager. Påmelding skjer via
innbetaling til konto 1201 05 52786, og merkes med "malekurs
og ditt navn". Max antall deltagere er 12 .
Spørsmål kan rettes til Bjørg på tlf 99463276

Hjertelig velkommen til en spennende og sosial helg! 

Seminar: Ellen Fodstad
torsdag 8. februar

Nannestad Kunstforening fyller 15 år i år. I den forbindelse har vi invitert Ellen Fodstad til oss 8. februar i Kulturstallen og vi vil da se nærmere på kunstforeningens tilbud til lokalmiljøet og våre medlemmer.

Ellen Fodstad har jobbet som formidlingsleder på Henie Onstad Kunstsenter og i Kunst i offentlige rom, kurator formidling på Nasjonalmuseet og er nå kunstfaglig rådgiver i Bærum kommune.

Hun har utarbeidet metoden ART med støtte fra Kulturrådet og i samarbeid med Kulturmeglerne. ART metoden tar utgangspunkt i hvordan kunstforeninger kan være Aktuelle, Relevante og Tilgjengelige.

Med utgangspunkt i ART metoden som hun presenterer, vil vi gå gjennom våre styrker, svakheter, trusler og muligheter. Hun vil også vise hvordan man presenterer seg på nett og i sosiale medier og komme med konkrete spørsmål og oppgaver som vi løser sammen. Sammen vil vi da kunne legge en strategi om hvilke grep som kan gjøres i forhold til kunstforeningens ønsker.

Besøk hos Christoffer Fjeldstad i hans atelier

Tirsdag 28. januar 2020 besøkte vi kunstner Christoffer Fjeldstad i hans atelier i Åsgreina. Det var et hyggelig og interessant besøk hvor vi fikk se flere av hans malerier. Besøket ble avsluttet med kaffe og kringle.

Sommerutstilling 2017:
Birgit S. Jakobsen

Parallelt med sitt arbeid som lærer i kunst og håndverk i ungdomsskolen, har Birgit S. Jakobsen i alle år arbeidet med billedkunst. På 70-tallet arbeidet hun vesentlig med materialbilder og relieffer i leire.

 

Fra 80-tallet arbeidet hun en rekke med grafikk som senere ble avløst av gouache, akvarell og collage. Hennes motiver har vært naturen, omgivelsene rundt henne,tanker og ideer.

 

De siste årene har Jakobsen latt disse motivene vike til fordel for mer fabulerende uttrykksformer. I 2006 bestemte hun seg for å gå av som lærer for å kunne bruke mer av sin tid til skapende arbeid. 

Sommerutstilling 2015:
Elling Reitan

Reitan var 33 år da han begynte å male på alvor, 

og det tok flere år før han bestemte seg for å bli kunstmaler på heltid. I dag er han en av landets mest kritikerroste og etterspurte kunstnere som har fått innpass hos kresne New Yorkere.

Den fargesterke reitanske stilen er omfavnet av mange fra Europa til Asia. Kanskje er det min bruk av symboler og symbolikk, i seg selv et internasjonalt språk, som er utslaget? spør han.

Sommerutstilling 2015:
Skule Waksvik

Waksiv bruker i hovedsak dyr fra den norske natur samt frodige kvinner.

Få om noen samtidskunstnere har flere skulpturer utplassert i det offentlige rom og i private samlinger. Han har gitt omfattende bidrag til utsmykning av det offentlige rom, og han har gledet et stort publikum og skapt forståelse for kunstens betydning.

'Camilla, ensom kvinne blant menn' med Gro Ann Uthaug.

"Tema Teater spiller sin kritikerroste forestilling om Camilla Collett: "Camilla, ensom kvinne blant menn" over store deler av landet dette jubileumsåret.

Camilla Collett er kanskje Norges første feminist og forfatterinnen bak "Amtmannens Døtre". Forestillingen skildret denne enestående kvinnen i norsk kulturhistorie fra hun er 10 år til hun er 80! Det er skuespiller Gro Ann Uthaug som gestalter Camilla Collett, født Wergeland." (Pressemelding)

bottom of page